Wanddikte

Onze blokhutten worden uigevoerd met verschillende diktes van de blokhut profielen (de zogenaamde wanddikte). Deze wanddikte is erg belangerijk voor de stevigheid van de blokhut. Maar de wanddikte heeft nog een belangerijke invloed, namelijk de mate van isolatie.

Droog hout is van nature een goede isolatie. Veel mensen denken dat hout niet goed isoleert. Dat is echter zeker niet waar. Hout isoleert vele malen beter dan bijvoorbeeld beton en steen. Ter vergelijking: hout van 6cm isoleert beter dan graniet van een meter dikte. Hiermee heb je niet alleen het voordeel dat je blokhut of tuinhuis in de winter beter te verwarmen is, maar het hout in de zomer ook beter de warmte buiten. Daarbij hebben de tuinhuisjes van Tuindeco het voordeel dat ze het Windblock toepassen, dit speciale profiel zorgt voor winddichte hoekverbindingen.

Let ook erg op bij het vergelijken van tuinhuisjes van verschillende aanbieders. De grootte van een tuinhuisje zegt zeker niet alles. Als je de prijzen van tuinhuisjes vergelijkt vergeet dan zeker niet de wanddikte mee te nemen. Deze heeft namelijk een belangerijke invloed op de stevigheid en isolatie, maar natuurlijk ook op de prijs van een tuinhuisje.

Klik hieronder op de door jou gewenste wanddikte in millimeter: 

19    28    34    40     45     50    58    70