Tuinhuis kopen

Je kan heel wat verschillende typen tuishuisjes kopen bij de diverse verkooppunten. Het is heel populair om een blokhut of tuinhuis in de tuin te hebben en met de hierdoor sterk gegroeide handel in tuinhuisjes en de vraag naar unieke exemplaren, komt men tegenwoordig ook blokhutten tegen die weinig gelijkenis meer vertonen met de meer authentieke exemplaren. Wil je een tuinhuis of blokhut kopen kijk ook eens bij ons overzicht van leveranciers van tuinhuisjes of bouwmaterialen.

Voor je een tuinhuis gaat kopen

Wanneer je besloten hebt een tuinhuisje te gaan kopen, begint het daadwerkelijke koopproces. Daarin is het van belang om je goed voor te bereiden, om uiteindelijk het tuinhuis in je tuin te hebben dat je wil en dat binnen je budget past. Bedenk vooraf een aantal zaken:

  • Waarom wil je een tuinhuis? Wil je het als opbergruimte, werkruimte of sauna gebruiken.
  • Hoeveel ruimte heb je voor het bouwen van een tuinhuis en hoe veel heb je nodig?
  • In welke stijl wil je bouwen. Het is wel zo mooi om een tuinhuis of blokhut neer te zetten die bij de stijl van je huis of tuin past.

Voor veel mensen is het bezichtigen van showrooms en verzamelen van informatie al leuk op zich. Ga dan ook eens langs in showrooms die vaak bij tuincentra, sierbestratingsbedrijven en bouwmarkten te vinden zijn en laat je informeren. Kijk voor leveranciers bij jou in de buurt of op internet eens bij ons overzicht leveranciers. Hier kun je inspiratie opdoen, de nieuwste modellen bewonderen en een keuze maken. Overigens kun je tegenwoordig ook op internet zeer veel informatie over alle mogelijke blokhutten vinden en ook online een blokhut of tuinhuis kopen.

De verkoop van een blokhut

Blokhutten worden met name verkocht bij de volgende soort bedrijven:
· Tuincentra en tuinmaterialen zaken.
· Hoveniers
· Bouwmarkten en handelsbedrijven in bouwmaterialen.
· Bedrijven gespecialiseerd in houten buitenproducten.
· Sierbestratingszaken.
· Timmerbedrijven en dergelijke die op verzoek een blokhut naar wens en op maat maken.
· Online verkoop van een tuinhuisje door producenten zelf of wederverkopers.

Verkoper van een tuinhuis kiezen.

Het belangerijkste is natuurlijk of je vertrouwen hebt in de verkoper. Maar afhankelijk van welke soort en stijl blokhut je wenst en het beschikbare budget, zullen bepaalde verkooppunten eerder in aanmerking komen om te bezoeken dan andere. Wanneer je een exclusiet tuinhuis wil zul je deze eerder bij een tuincentrum met luxe artikelen kopen dan via internet. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een bepaald merk, dan kan je bij de producent informeren naar de verkooppunten die dit merk verkopen en deze een bezoek brengen. Veel verkooppunten van tuinhuisjes kunnen de montage en plaatsing wanneer gewenst voor je regelen; je kan er dan van uitgaan dat dit perfect plaatsvindt. Ook wanneer je via internet een blokhut koopt, bestaat meestal de mogelijkheid om deze te laten monteren en plaatsen.