Prefab beton

Je kan zelf aan de slag gaan met de beton mixer maar je kan ook prefab beton gebruiken. Dat is vaak veel eenvoudiger en volstaat voor een gemiddeld tuinhuisje uitstekend. Met name in wat meer gespecialiseerde zaken voor bouwmaterialen kun je een keur aan produkten vinden van prefab beton.

Beton tegelsHet meest gemaakte prefab beton product is de stoeptegel. Die is in de standaard maat van 30 bij 30 cm goed verkrijgbaar, op tweedehands sites worden regelmatig (rest) partijen aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs. Het is een eenvoudige goedkope oplossing voor een relatief klein tuinhuisje om te starten met een aantal hardhouten of geimpregneerde balken die je op betontegels legt.

 

beton poerDaarnaast is prefab beton in allerlei andere varianten te verkrijgen. Voor funderingen van tuinhuisjes en schuttingen worden ook vaak poeren of banden gebruikt. Poeren zijn bedoelt om rechtop in de grond te zetten en hebben aan de bovenkant vaak een bevestigingsmogelijkheid om je tuinhuis met gegalvaniseerd bevestigingsmateriaal te verankeren. Banden zijn bedoeld om horizontaal neer te leggen en eigenlijk bedoelt om bijvoorbeeld bestrating mee af te scheiden. Maar ook voor de fundering van een tuinhuisje kunnen ze prima gebruikt worden.