Onderhoud tuinhuis

Een tuinhuis is een kostbaar bezit. Goed onderhoud van uw tuinhuisje is dan ook belangerijk. Door het goed te onderhouden gaat uw tuinhuis veel langer mee. Mocht het toch nodig zijn dan kunt u door reparaties de levensduur van uw tuinhuisje verlengen.

vuren hout tuinhuisjeOmdat de meeste tuinhuisjes van hout zijn is het belangerijkste risico houtrot. Als hout wordt meestal vuren gebruikt. Dit is niet de meest duurzame houtsoort en gemiddeld gaat onbehandeld vuren buiten maar een jaar of 7 mee. Door voor bepaalde onderdelen andere houtsoorten te gebruiken of door het hout te behandelen kunt u deze levensduur echter aanzienlijk verlengen. Op onze pagina over houtrot vindt u meer informatie over wat u kan doen om houtrot te voorkomen of bestrijden.

Veel tuinhuisjes worden geschilderd. Schilderen is niet alleen een goede methode om uw tuinhuis te beschermen, maar ook belangerijk voor de uitstraling van uw huisje. Daarom hebben we ook een pagina aan schilderen gewijd.

Daarnaast kunt u een houten tuinhuisje ook zelf impregneren. Er zijn verschillende middelen op de markt om hout te impregneren.