Metalen tuinhuisje

Er is een grote keuze aan materialen voor tuinhuisjes op de markt. Hout wordt misschien wel het meest gebruikt , maar een metalen tuinhuis behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor een tuinhuis zijn er twee metalen die worden toegepast: staal of aluminium. Staal is meestal verzinkt om het te beschermen tegen vocht en daarmee roesten. Aluminium heeft dit niet nodig en kun je ook blank gebruiken. Overigens wordt meestal niet een volledig tuinhuis opgebouwd uit aluminium, maar wordt het wel vee toegepast als omlijsting en profielen of voor staanders e.d.

 

metaal is een praktisch materiaal met een aantal belangerijke voordelen. Een tuinhuis volledig uitgevoerd in metaal is echter meestal redelijk sober. Metaal leent zich niet zo goed om een mooie uitstraling aan een tuinhuisje mee te geven. Voor toepassingen waarbij je er wel belang aan hecht dat het oog ook wat wil is het dan ook minder geschikt. Bovendien bieden tuinhuisje van metaal vaak geen ramen waardoor daglicht binnen ontbreekt. Heb je echter puur een berging nodig om je (tuin) spullen in op te bergen dan heeft metaal een aantal belangerijke voordelen:

  • Metaal is onderhoudsarm. Verzinkt staal kan vele jaren mee zonder dat je er veel aan hoeft te doen. \
  • Metaal is eenvoudig vooraf te verven. Op metaal kan men met behulp van poeder coating een erg harde slijtvaste laag aanbrengen in elke gewenste kleur.
  • Metaal biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Metalen tuinhuisjes zijn over het algemeen redelijk goedkoop voor de ruimte die je krijgt.