Materialen voor een tuinhuisje

Welk materiaal voor een tuihuis je wil gebruiken is soms een lastige keuze. Verreweg de meeste tuinhuisjes zijn voor het grootste deel gemaakt van hout, maar dit is vrijwel nooit het enige materiaal dat verwerkt wordt in een tuinhuis. Voor verschillende onderdelen van het tuinhuis zijn er verschillende opties waaruit je kan kiezen met verschillende voor en nadelen:

  • Voor de fundering wordt meestal gebruikt gemaakt van beton. Er zijn echter ook andere opties zoals het funderen met behulp van hardhouten palen.
  • Voor de wanden van blokhutten is hout verreweg het meest toegepaste materiaal. Maar er zijn ook metalen en kunststof tuinhuisjes in de handel verkrijgbaar.
  • Voor het dak worden vaak shingles toegepast, maar je kan natuurlijk ook met dakleer of met dakpannen werken.

 

metalen tuinhuisjeIn deze rubriek laten we de belangerijkste materialen die toegepast worden in een blokhut of tuinhuis de revu passeren: hout, beton en verschillende soorten dakbedekking. Bovendien is er in bijvoorbeeld hout nog veel te kiezen met betrekking tot houtsoorten en manieren om het te bewerken. Daarnaast geven we u tips voor het kiezen en werken met goede materialen. Het is soms niet makkelijk om te kiezen wat het beste hoofd materiaal is om een tuinhuisje in uit te voeren, daarom zetten we ook de voor en nadelen van een houten tuinhuis, metalen tuinhuis (zie foto) of een kunststof tuinhuis voor u op een rij.