Goedkoop tuinhuis

Een belangerijk element bij het kopen van een tuinhuis is natuurlijk de prijs. Alhoewel het erg belangrijk is om een tuinhuis te plaatsen dat aan je wensen voldoet, zowel qua mogelijkheden als qua uiterlijk, is het ook wel erg prettig als je dit zo goedkoop mogelijk kunt doen. Maar hoe vind je het goedkoopste tuinhuis?

Als de kosten een belangerijk criterium voor je zijn dan zul je misschien overwegen om niet een bouwpakket van een blokhut te kopen, maar zelf aan de slag te gaan met ruwe materialen van de bouwmarkt. Toch is dit niet altijd de meest verstandige manier om aan een goedkoop tuinhuis te komen. Als je in de praktijk gaat rekenen en je neemt daarbij alle kosten mee (dus ook bijv. vervoer van materialen e.d.) dan blijkt dat het vaak goedkoper is om een bouwpakket te kopen. En dan hebben we de tijd die het je kost nog niet meerekent. Als je zou rekenen dat je de extra tijd die het je kost om helemaal zel te bouwen ook ergens anders kan werken dan is een bouwpakket al snel vele malen goedkoper. Dat geldt al als je rekent met een erg laag uurloon. 

Als je besluit een bouwpakket van een tuinhuis te kopen dan zijn er echter nog veel prijsverschillen. Een aantal tips om zo goedkoop mogelijk een tuinhuis te kopen:

  • Je kan best bij een lokaal tuincentrum of speciaalzaak gaan kijken om informatie in te winnen, maar vergelijk zeker ook de prijzen online, vaak is het bij een online winkel goedkoper en deze leveranciers zijn ook vaak erg betrouwbaar.
  • Prijzen laten zich soms moeilijk vergelijken omdat sommige zaken (bijv. dakbedekking funderingsbalken of thuis bezorgen) bij de ene leverancier inclusief zijn en bij de andere niet. Daarnaast zitten er soms aanzienlijke prijsverschillen in de extra accesoires zoals een dakgoot set of stormankers. Probeer daarom altijd de totale prijzen die je voor het gehele pakket betaald te vergelijken.
  • Laat je niet te snel verleiden door bijvoorbeeld 'eerste aankoop kortingen'. Als je even verder kijkt zie je dat de korting eerst bij de prijs is opgeteld, en vervolgens als korting wordt gegeven. Een sigaar uit eigen doos dus.
  • Wel zijn er soms heel interessante aanbiedingen, bijvoorbeeld omdat een model uit het assortiment gaat. Om deze aanbiedingen te vinden moet je echt even speuren.